Time: 0.0032 Seconds\n

Sattuu ja tapahtuu Ugissa

Crusell-sali, Kullervontie 11 A

Sattuu ja tapahtuu Ugissa
Kohteen nimi: Sattuu ja tapahtuu Ugissa
Osoite: Kullervontie 11 A, 23500 Uusikaupunki
Tapahtuma-aika:
13.04.2024 - 13.04.2024

Katso kartta isompana

Esittely:

SATTUU JA TAPAHTUU

Mikään ei ole totuutta ihmeellisempää, joten miksi ei tekisi näytelmää ihan aidoista tilanteista. Tästä ajatuksesta lähdettiin liikkeelle syksyllä 2023 ja pyydettiin ihmisiä kirjoittamaan mokia, joita on sattunut itselle tai jollekin tutulle. Sitten vaan odoteltiin, että millaisia tarinoita alkaa tulla. Tämän jälkeen alkoi tarinoiden muokkaaminen yhdeksi ja samaksi näytelmäksi. Uudenkaupungin Teatterin näyttelijä Teija Julmala tarttui haasteeseen ja alkoi luoda
mokailu-tarinoista yhtenäistä kokonaisuutta kuin palapeliä.

Jotta palat sopivat yhteen tarinoita oli muokattava säilyttämällä kuitenkin tarinoiden punainen lanka. Tarinoita yhdistettiin myös niin, että samalle roolihahmolle tapahtuu useamman eri tarinan mokat. Luonnollisesti oikeat nimet korvattiin keksityillä nimillä.

Oman palasensa palapeliin tuo myös Uudenkaupungin Teatterin improvisaatioryhmä, jonka taidonnäytettä nähdään esityksessä sekä kohtausten välillä että esitysten lopussa. Näin yleisökin saattaa saada vaikuttaa näytelmän etenemiseen!

Palapeliteemalla jatketaan myös ohjauksen suhteen, sillä näytelmällä on kolme ohjaajaa. Jari Luolamaa ottaessa päävastuun ohjauksesta apuohjaajina toimivat teatterisihteeri Katja Laine ja käsikirjoittaja Teija Julmala.

Teatterilla kuulee usein sanonnan, että moka on lahja ja sitä se todellakin on tässä projektissa. Tule siis sinäkin nauttimaan oikein kunnon mokailusta!

Käsikirjoitus Teija Julmala
Ohjaus Jari Luolamaa, Teija Julmala, Katja Laine

Muokattu: 13.04.2024