Time: 0.0022 Seconds\n

TURUN MUSIIKKIJUHLAT - KJELL WESTÖ: TRITONUS

Turun Konserttitalo, Aninkaistenkatu 9

TURUN MUSIIKKIJUHLAT - KJELL WESTÖ: TRITONUS
Kohteen nimi: TURUN MUSIIKKIJUHLAT - KJELL WESTÖ: TRITONUS
Osoite: Aninkaistenkatu 9, 20100,Turku
Tapahtuma-aika:
02.12.2020 - 02.12.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

Kjell Westö, kirjailija & lukija
Paulina Ahokas, haastattelija
Jenny Carlstedt, mezzosopraano
Anna Aminoff, huilu
Mark Reding, klarinetti
Mikko Kosonen, kitara
Marja Rumpunen, piano
Tuomas Turriago, piano
FINESTre-jousikvartetti

Kjell Westön menestysromaaniin pohjautuva esitys rakentuu kirjailijan, teoksen ja huippumuusikoiden väliselle vuorovaikutukselle. Kjell Westö on itse osa esitystä ja paikalla kiertueella tapaamassa fanejaan. Tritonus-kirjan voi ostaa paikan päältä kirjailijan signeerauksella.

Kjell Westön teemallisesti poikkeuksellisen rikkaan Tritonius-teoksen aarre-arkusta löytyy lähes loputon määrä aina ajankohtaisia, mutta myös päivän polttavia teemoja. Näitä ovat mm. ystävyyden ja musiikin merkitys, nykyihmisen suuret pelot pandemioista ekokatastrofiin sekä terrori-iskuun, väkivallan häpeä ja toisaalta fyysisesti vahvan miehen ihannointi, vetäytymisen sekä yksinäisyyden tarve sekä ihmisten tarve eheytyä osana yhteisöään, ystävien avulla, unohtamatta ihmisen sensuellia puolta, rakkauden ja fyysisen läheisyyden kaipuuta.

Aivan yhtä rikas Westön kirja on myös musiikillisesti. Kirjassa on satoja inspiroivia musiikkiviitteitä. Sekä suomenkielinen kustantaja Otava ja alkuperäisteoksen ruotsinkielinen kustantaja Förlaget ovat julkaisseet näistä soittolistoja sivuillaan Westön hyvin moniulotteisten teoskuvausten kanssa. Näistä vaikuttavista elementeistä syntyy Sanat & Sävelet -kiertue.

Konserttikiertueen toteuttavat yhteistyössä Tampere Live, Turun musiikkijuhlat ja Savoy-teatteri. Haastattelijana toimii Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Kesto noin 1h 10min, ei väliaikaa.


Kommentoi