Time: 0.0013 Seconds\n

JARKKO MARTIKAINEN 50 VUOTTA SYNTYMÄPÄIVÄKONSERTTI

Kulttuuritalo

JARKKO MARTIKAINEN 50 VUOTTA SYNTYMÄPÄIVÄKONSERTTI
Kohteen nimi: JARKKO MARTIKAINEN 50 VUOTTA SYNTYMÄPÄIVÄKONSERTTI
Osoite: Sturenkatu 4, 00510 Helsinki
Tapahtuma-aika:
29.10.2021 - 29.10.2021

Katso kartta isompana

Esittely:

Jarkko Martikaisen 50-vuotisjuhlakonsertti Kulttuuritalossa
"Laulunteko on, yhä vain, melkein salattua toimintaa minulle itsellenikin"

Lokakuun 24. päivänä 50 vuotta täyttävä Jarkko Martikainen kokoaa kuulijansa juhlimaan ensimmäistä puolta vuosisataansa Helsingin Kulttuuritalolle. Tapahtuma toteutetaan tarkoin turvallisuussäädöksin, joten juhlavieraat voivat osallistua iltaan levollisin mielin.
"Yleensä olen ollut Kulttuuritalolla kulttuurista nauttivan ihmisen ominaisuudessa. Muun muassa Kris Kristofferson on tempaissut siellä positiivisessa mielessä ilmaisten jalat alta. Tosin Leavings-orkesterin tukihenkilönä olin kyllä Kulttuuritalon lavallakin; yhtenä laulavana soittajana juhlakeikoillaan, jotka tehtiin toissa vuonna. 50 vuoden rajapyykki ei muuttane mitään kovin oleellisesti, mutta jollei muuta, se antaa hyvän aiheen soittaa konsertti niinkin laajan historian omaavassa paikassa kuin Kulttuuritalo on", Martikainen toteaa.

YUP-keulamiehenä valtakunnan tietoisuuteen noussut Martikainen julkaisi vuonna 2004 ensimmäisen Mierolainen-sooloalbuminsa, ja musiikillinen matka siitä tähän päivään sekä tekijänä että tuottajana on ollut melkoinen.

"Mierolaisen materiaali oli kai vielä jonkinlaista etsikkoaikaa, jonkin uuden ilmaisun tavoittelemisen ja totutumpien ilmaisutapojen välimaastossa kulkemista. Rakkaus-albumilla omaäänisyys soi jo voimakkaampana, tai ainakin niin itse levyn sisällön kuulen."

"Tekijänä uusien ilmaisutapojen etsiminen on aina tuntunut oleelliselta, ilman sitä on vaikea määrittää itselleen, miksi enää jatkaisi, ja Rakkaus avasi useammankin sellaisen oven. Niinpä muun muassa edellisen vuosikymmenen levytykset ovat tuntuneet mielekkäiltä tehdä."

Korona on hankaloittanut myös Jarkon mahdollisuuksia maankiertoon, ja hän kokee, että myös tämän vuoksi tuleva Kulttuuritalon konsertti tuntuu erityisen ainutlaatuiselta.

"On tuntunut, että tehtyämme hyvät pohjatyöt, niin levy-yhtiön väki, keikkamyyjä Hannu kuin itsekin yhtyeineni, olemme joutuneet usein jälkiviisaasti huomaamaan, kuinka kyseinen vaivannäkö kirjoitettiinkin vain ilmaan tai veden virtauksiin. Se, minkä eilen luuli saaneensa hyvään valmiuteen, onkin ollut tänään poissa. Joten jonkinlaisten kangastusten keskellä olemme eläneet, kuten varmasti moni muukin. Sikäli hetkittäiset turhuuden tunteet ovat kyllä vallanneet mielen", Jarkko tunnustaa.

Väliajalla höystetty konsertti Kulttuuritalossa hahmottuu vielä, mutta ajatusmylly on jo käynnissä.

"Koska kyseessä on pitkähkön levytys- ja keikkailuhistorian yhteen niputtaminen, pyritään se ottamaan huomioon myös illan kulussa. Vierailijoiden verkkoja olen laskenut vesille, ja uskon lavalla kuultavan myös muita tekemisen historiassani tärkeitä tapauksia kuin 'vain' minua ja Luotetut miehet -kolmikkoani."

Kaikkien näiden vuosien jälkeenkin Martikainen kokee, että kappaleiden tekeminen on edelleen melkoinen mysteeri, ja tuskin seuraava 50 vuottakaan tuo tilanteeseen täydellistä muutosta.

"Laulunteko on kuitenkin, yhä vain, melkein salattua toimintaa minulle itsellenikin: miten itseä kiehtova kappale syntyy, mistä sen aihelman löytää ja miten sen sovittaisi parhaaseen mahdolliseen asuun, sitä en oikeastaan tiedä vieläkään, oikeaa 'kaavaa' kun moiseen en ole löytänyt. Taidan siis vain jatkaa kyseisten vastausten etsimistä niillä malleilla jotka nyt omaan, toivoen samalla, että löydän vuosien myötä edes muutamia uusia sellaisia", Jarkko tuumii.

Myös tuottajana ja kirjailijana kunnostautunut Martikainen kertoo tulevaisuuden olevan hyvällä tavalla suunnitelmaton, mutta silti joissain raameissa.

"Luulen, että tekemisten keskiö pysyy yhä vain näissä taidehankkeissa, ja musiikki tuntuu pysyvän niissä sijalla numero yksi. Kirjoja on hyvällä tavalla haastavaa kirjoittaa, aivan kuin teatterimusiikin tekeminenkin on sitä, mutta omien levytysten työstämisen ohi ne tuskin kaasuttavat", Martikainen päättää tyytyväisenä.

Kulttuuritalo, Helsinki
Jarkko Martikainen 50 vuotta syntympäiväkonsertti
29.10.2021 (alk. päivä ollut 5.12.2020/13.2.2021/25.4.2021)

Liput 49€

Ovet klo 18:00
Show klo 19:00 (konsertin arvioitu kesto 2h + 20min väliaika)
Ikärajaton

***

Tapahtuman yleisöpaikkamäärää on rajoitettu turvavälien mahdollistamiseksi. Paikat ovat numeroimattomat ja henkilökunta ohjaa yleisön paikoillensa. Samaan seurueeseen kuuluvat saavat istua vierekkäin. Edellytämme kasvomaskin käyttöä tapahtumassa. Varaathan riittävän määrän maskeja mukaasi. Myös järjestäjä jakaa kasvomaskin kaikille halukkaille. Ethän osallistu tapahtumaan sairaana tai oireisena.
Tapahtumassa,
- pidä turvaväliä muihin
- pidä huoli käsihygieniasta
- aivasta hihaan tai nenäliinaan
- edellytämme kasvomaskin käyttöä
- suosittelemme koronavilkun käyttöä

Muokattu: 01.07.2021