Time: 0.0013 Seconds\n

HYVINKÄÄN ORKESTERI: MACKENZIE JA MOZART

Hyvinkääsali

HYVINKÄÄN ORKESTERI: MACKENZIE JA MOZART
Kohteen nimi: HYVINKÄÄN ORKESTERI: MACKENZIE JA MOZART
Osoite: Kauppatori 1, 05800 Hyvinkää
Tapahtuma-aika:
06.10.2020 - 06.10.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

MACKENZIE JA MOZART
Tuomas Pirilä, kapellimestari
Mackenzie Melemed, piano

W. A. Mozart: Pianokonsertto A-duuri KV 488 "nro 23"
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 8 F-duuri op. 93


Hyvinkään Orkesterin syyskauden alkajaisiksi nautitaan pianotaiteilija Mackenzie Melemedin Mozart-taituroinnista. Yhdysvaltalainen Melemed ihastutti Maj Lind -kilpailussa vuonna 2017 suunnattoman musikaalisella ja heittäytyvällä soitollaan. Isoisän yhdellä dollarilla kirpputorilta ostama kosketinsoitin oli saanut kolmevuotiaan pojan innostumaan niin, että edessä olivat pianonsoiton alkeistunnit. Nyt 25-vuotias, äskettäin musiikin maisteriksi valmistunut Suomi-fani viimeistelee opintojaan New Yorkin Juilliard-musiikkikorkeakoulun vaativassa kaksivuotisessa diplomiohjelmassa mm. Emmanuel Axin johdolla.

Solistinumerona konsertissa kuullaan rakastettu, erityisesti hitaasta osastaan tunnettu Mozartin A-duuripianokonsertto. Kapellimestari Tuomas Pirilän johtaman konsertin orkesterinumerona on Ludwig van Beethovenin kahdeksas sinfonia. Säveltäjä itse nimitti teostaan ”pikku F-duurisinfoniakseen” sen lyhyyden ja iloluontoisuuden vuoksi. Teos sai kantaesityksensä Wienissä 27.2.1814 – jakaen näin saman syntymäpäivän Mackenzien kanssa!

Varmistamme henkilökunnan ja yleisön terveysturvallisuuden noudattamalla THL:n turvallisuussuosituksia. Konsertissa ei ole väliaikaa ja katsomo on numeroimaton. Katsomoon istutaan turvavälein, salin henkilökunta opastaa tarvittaessa ja huolehtii turvavälien pitämisestä. Saavuthan konserttiin vain täysin oireettomana! Suosittelemme myös ostamaan konserttilipun etukäteen Hyvinkääsalin lipunmyyntipisteen ruuhkautumisen estämiseksi.

Kesto: väliajattoman konsertin kesto n. 65 minuuttia

Muokattu: 23.10.2020