Time: 0.0002 Seconds\n

PELLE

Suomen Kansallisteatteri, Willensauna

PELLE
Kohteen nimi: PELLE
Osoite: Läntinen Teatterikuja 1b, 00100,Helsinki
Tapahtuma-aika:
10.09.2019 - 28.12.2019

Katso kartta isompana

Esittely:

Melli Maikkula
Pelle

Truth + pain = fun eli hauskan algoritmi

Kolmikymppinen terapeutti Julia vastaa myöntävästi liittymämyyjänä työskentelevän Kentin kosintaan ja ajautuu perinteiseen häidenjärjestämislimboon. Jo pelkän vieraslistan laatiminen pistää Julian kuitenkin väistelemään, sillä hänen on yllättävän vaikeaa ottaa elämäänsä tosissaan. Pian Kentille selviää, että hänen tulevalla vaimollaan on myös merkillinen sukurasite ‒ Julian isä kun sattuu olemaan Pelle. Eikä se ole mikään naurun asia.

Melli Maikkulan kirjoittama Pelle on maagisen realismin hengessä toteutettu omaperäinen komedia peloista, ihmeistä ja niihin törmäämisestä. Esitys kysyy, kuinka tulla toimeen asioiden kanssa, joita ei voi muuttaa. Entä minkälaisista Youtube-videoista voi nykyihminen saada silmäherpeksen, ja miksi sellaisia videoita ylipäätään on olemassa?

Kotimaisten komediankirjoittajien kärkikaartiin kuuluvan Maikkulan televisio- ja elokuvakäsikirjoitukset ovat keränneet kiitosta ja palkintoja. Lyhytelokuva Katto (2017) palkittiin niin Jussi-palkinnolla kuin myös kilpailusarjansa toisena teoksena Cannesin elokuvafestivaaleilla. Ohjaaja Kaisa-Liisa Logrenin viime aikojen pidettyihin töihin lukeutuvat Ryhmäteatterissa nähty 9 hyvää syytä elää sekä Teatteri 2.0:n ja Lahden Kaupunginteatterin Merkkipäivä (2017). Pelle on Maikkulan ja Logrénin debyyttiteos Kansallisteatterissa.

Kantaesitys Willensaunassa 12.9.2019

Rooleissa Anna Ackerman, Tomi Alatalo, Olli Ikonen ja Jukka-Pekka Palo

Ohjaus Kaisa-Liisa Logren
Lavastus Veera-Maija Murtola
Pukusuunnittelu Auli Turtiainen
Valosuunnittelu Anna Pöllänen
Äänisuunnittelu Riku Vuorensola
Naamioinnin suunnittelu Petra Kuntsi

Liput
Peruslippu 35 €
Eläkeläinen 30 €
Opiskelija 16 €

Kommentoi