Time: 0.0031 Seconds\n

KOHTAUKSIA ERÄÄSTÄ AVIOLIITOSTA, Helsinki

Suomen Kansallisteatteri, Pieni näyttämö

KOHTAUKSIA ERÄÄSTÄ AVIOLIITOSTA, Helsinki
Kohteen nimi: KOHTAUKSIA ERÄÄSTÄ AVIOLIITOSTA, Helsinki
Osoite: Läntinen Teatterikuja 1b, 00100 Helsinki
Tapahtuma-aika:
16.05.2020 - 16.05.2020

Katso kartta isompana

Esittely:

INGMAR BERGMAN
Kohtauksia eräästä avioliitosta

Marianne (Kristiina Halttu) ja Johan (Esa-Matti Long) ovat onnellinen, sivistynyt ja taloudellisesti hyvin toimeentuleva aviopari, jonka yhteiselämä vaikuttaa päällisin puolin melkein säädyttömän ihanteelliselta. Mutta kun vuosien varrella maton alle lakaistut ongelmat nousevat yllättäen pintaan, alkaa pitkä prosessi, jossa loputonta kamppailua käyvät parisuhteen kaksi osapuolta, julmuus ja hellyys, sitoutumisen tarve ja vapauden kaipuu sekä vihan, rakkauden ja intohimon jatkuvat oikut.

Ingmar Bergmanin mestarillisen aviodraamaan traagiset ja surkuhupaiset käänteet ovat helposti tunnistettavia kenelle tahansa, joka elää, on joskus elänyt tai haaveilee joskus elävänsä pitkässä suhteessa toisen kanssa. Tuttujen ihmissuhdekiemuroiden alta nousevat esiin ikuiset teemat: ihmisen pohjimmainen yksinäisyys, suuremman merkityksen ja henkilökohtaisen moraalin ainainen etsintä sekä nykyihmisen epävarmuus paikastaan ja asemastaan koko ajan muuttuvassa maailmassa.

Bergmanin moderni klassikko panee meidät kyseenalaistamaan omat ennakkokäsityksemme kahden ihmisen välisestä suhteesta ja tulee samalla asettaneeksi menneiden sukupolvien asenteet kiehtovaan ristivalotukseen nykypäivän näkemysten kanssa.

Alun perin kuusiosaiseksi televisiosarjaksi tehty ja valtavaksi kansainväliseksi menestykseksi muodostunut Kohtauksia eräästä avioliitosta (1973) nähdään Omapohjassa Ingmar Bergmanin omana näyttämösovituksena, jonka ohjaa Michael Baran.

Ensi-ilta Omapohjassa 6.2.2019

Rooleissa Kristiina Halttu ja Esa-Matti Long

Ohjaus ja suomennos Michael Baran
Lavastus ja pukusuunnittelu Tarja Simone
Valosuunnittelu Ville Toikka

Kohtauksia eräästä avioliitost
a is presented by arrangement with Josef Weinberger Limited, London, on behalf of the Ingmar Bergman Foundation.

Muokattu: 17.05.2020